control de primavara stupina Faget

Prima zi de primavara, primul control general al stupinei.

Stupina Ardelean este localizata la cca 20 km de Faget, in dealurile de Est ale judetului Timis, inconjurata de o frumoasa padure de foioase.

Scopul controlulului a fost de a verifica cate dintre familiile de albine au trecut cu bine iarna, daca au consumat hrana proteica(turta), au toate matca, sunt sanatoase si dezvoltarea noilor generatii(puiet).

Odata ajunsi la stupina am avut o surpriza placuta de a descoperii o frumoasa poienita de branduse. Afara erau cam 12 grade, iar in poienita cu branduse am reusit sa surprindem albinele in timpul lucrului, acestea culegand polen.

In urma controlului de primavara al stupinei am gasit albinele sanatoase, acestea au avut si inca au miere suficienta in stup pentru a trece cu bine iarna, consumand putin din turta ce a fost data ca hrana suplimentara.

In stupi am gasit puiet gata de eclozare, pregatit pentru a duce mai departe sarcina harnicelor albinute si sunt pregatite pentru a culege in noul sezon apicol si sa va ofere cea mai buna miere naturala.

 

Rezultatul inspectiei a fost unul bun si speram ca in 2016 sa avem un timp propice pentru apicultura.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply